2009. december 23., szerda

Kapribogyós burgonya saláta


A burgonyából mogyoróvájó segítségével, apró golyókat vájunk ki, majd feltesszük főzni, de vigyázzunk rá, nehogy püré legyen belőle. Mikor megfőtt a burgonya, öntsük le a folyadékot róla, majd langyos vízzel öblítsük át. Készítsük el a salátaöntetünket: olaj, balzsamecet (3/1 arány az olaj javára), metélőhagyma, finomra vágott petrezselyemzöld, átmosott kapri bogyó, só, bors (ha lehet, mozsárban tört színes bors), fűszer só. Ezt az öntet öntsük rá a burgonyánkra, majd hűtsük le. Tálalásnál gazdagon szórjuk meg petrezselyem zölddel.
Főleg karácsony idején nő meg a kereslet a majonézes burgonya iránt, a szokásos rántott ponty mellé. Idővel, azonban kezd unalmassá válni, ezért is jött létre ez az új burgonyasaláta, mindenki legnagyobb örömére. Grill ételekhez vagy akár önállóan is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések: