2010. október 4., hétfő

Kalotaszegi sertésszűz csíkok


Hozzávalók (kb.: 10 adagra)
1 kg sertésszűz
0,10 kg vöröshagyma
0,25 kg bacon szalonna
0,15 kg zöldpaprika
0,02 kg pirospaprika (csemege)
2,5 dl tejföl
3 dl tejszín
liszt
1 csomag kapor
só (ízlés szerint)

Elkészítés:
A bacon szalonnát apró kockára vágjuk és kiolvasztjuk. Zsírjában a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk.
Belekeverjük a pirospaprikát, sózzuk, majd hozzáadunk 2 dl hús alaplét. Fedő alatt pároljuk.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, összevágott kaprot és a tejfölt, és a végén a tejszínt. Az egészet összeforraljuk és azonnal tálaljuk.
Köretnek adhatunk hozzá túrógombócot vagy túrófelfújtat, és grill zöldséget.


Nincsenek megjegyzések: