2010. november 29., hétfő

Az „elnyűhetetlen” Raffaello


Hozzávalók:
0,40 kókusztejpor
0,30 kókusz reszelék
0,30 nádcukor
1 cs bió vaníliás cukrot
0,25 bió növényi margarin
0,20 forrázott mandula
2 dl víz

A vízből és a nádcukorból melaszt főzünk, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a kókusztejport, a vaníliás cukrot, a margarint és 20 dkg ledarált kókuszreszeléket. Az így kapott masszából, vizes kézzel kis golyókat formázunk, és mindegyik belsejébe egy mandulaszemet rakunk. Végül, a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk. Legalább 1 óráig tegyük hűtőbe, majd fogyasztható.



3 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádom, ez a kedvenc csokim (bonbonom), de házit még nem ettem. Ki fogom próbálni, biztos isteni

Ritmus írta...

Hű, ez nagyon jó, mentettem is a recepted! Örülök, hogy rád találtam!

Dulmina írta...

Régóta keresem a nem tejporízű házi Raffaello receptjét - ez telitalálat! Párom - aki nagy kókuszrajongó - is odáig van érte, úgyhogy ezt a kipróbálást még biztos sok-sok ismétlés fogja követni. Köszönöm a receptet!