2013. április 29., hétfő

Báránycsülök rozmaringos lilahagymás-burgonyával




HOZZÁVALÓK 4 főre:
4 db báránycsülök
0,60 burgonya
0,30 lilahagyma
0,10 sertés zsír
1 cs petrezselyem
só, durvára örőlt feketebors
2 db friss rozmaring ág


ELKÉSZÍTÉS:
A bárány csülköt sóval, borssal bedörzsöljük. A burgonyát vastagabb cikkre vágjuk, amit egy kicsit megfaragunk. A hagymát szintén nagyobb cikkekre vágjuk. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Az előkészített bárány csülköt tegyük tepsibe, majd az olaj felét serpenyőben forrósítsuk fel, és öntsük rá a bárány csülökre. Alufóliával takarjuk le. A sütőben kb. 1 óra alatt pároljuk félpuhára. Közben a maradék olajban kissé süssük elő a burgonyával összekevert hagymát. Amikor a húsról levesszük a fóliát, a hagymás burgonyát szépen mellé rakjuk. Megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a rozmaring ágat, majd visszatesszük a sütőbe. További 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
Foodafok

Nincsenek megjegyzések: