2014. május 15., csütörtök

Spárgakrémleves, pirított magvakkal és epres-spárgás bruschettával


Álmodj nagy húst és kis kenyeret -Nagy Bandó András-

HOZZÁVALÓK, 4 főre:
0,80 spárga
0,05 mogyoróhagyma
0,10 vaj
0,10 liszt
2 dl tejszín
1,5 l zöldség alaplé
0,05 kristálycukor
0,02 só
őrölt fehérbors

0,08 kesudió
0,08 pisztácia
1/2 csokor friss bazsalikom
1 csokor petrezselyemzöld
0,5 dl olíva olaj

2 db vajas kifli
0,20 eper
0,20 spárga
1/2 csokor friss bazsalikom

A pisztáciát, és a kesudiót megpirítjuk. Mikor kihűlt, mozsárban darabosra tőrjük. Frissen vágott bazsalikomot és petrezselyemzöldet szórunk hozzá. Kevés olívaolajjal összekeverjük.

ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott spárgát, spárgapucoló segítségével megtisztítjuk. 0,20 spárgát, zöldség alaplében 10 percig főzzük, apró kockákra vágjuk, majd tálalásig a hűtőbe tesszük. Vajat hevítünk, amiben mogyoróhagymát fonnyasztunk. Rátesszük a megmaradt összevágott spárgát, sózzuk, kristálycukorral és fehérborssal ízesítjük, majd zöldség alaplével felengedjük.  15-20 percnyi forralás után, liszttel elkevert tejszínnel behabarjuk. 5 percnyi forralás után, szitán átszűrjük.

Bruschetta: Kiflit hosszában, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd forró vasserpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Az epret apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk az előkészített lehűtött spárgát, tépett bazsalikomlevéllel összekeverjük, majd a pirított kifli szeletekre halmozzuk.

Tálalás: A forrón megtálalt leves tetejére kanalazzuk a zöldfűszerekkel elkevert magvakat. Epres-spárgás bruschetta-t kínálunk hozzá.
Foodafok

1 megjegyzés:

Catherine írta...

Very nice, Catherine