2014. szeptember 4., csütörtök

Jéghideg Gazpacho




"Beültem egy étterembe, ahol minden fogást M.E.F. áron számláztak: Más Emberek Fizetése szerint."
(Allen Stewart Konigsberg)

HOZZÁVALÓK, 6 személyre:
1 kg paradicsom
0,15 kígyóuborka
0,10 vöröshagyma
0,20 kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
0,10 kenyér
0,2 olaj
0,1 borecet
só, bors
1 teáskanál pirospaprika
1,2 liter víz (jeges víz)
1 db lilahagyma

ELKÉSZÍTÉS:
A paradicsomot, kígyóuborkát, vöröshagymát és a kaliforniai paprikát nagyon apró kockára vágjuk. Sóval, borssal és zúzott fokhagymával jól összekeverjük. Tetejére helyezzük rá a vékonyra szeletelt zsemlét, amit előzőleg, minden zsiradék nélkül sütőben pirosra, ropogósra sütöttünk. (Sütővel nem rendelkezők, vas serpenyőben pirítsák meg) Öntsük rá a jeges vizet, a borecetet és az olívaolajt. Egyszer gyöngéden keverjük meg, majd mikor az olaj a tetején megjelenik, akkor szórjuk rá a pirospaprikát. Tegyük érlelni hűtőbe 1-2 napig.
A második napon Gazpacho alapunkat turmixszoljuk össze. Ízlés szerint még átszűrhetjük, ízesítjük.
Szolgáljuk fel üvegpohárba. Díszítsük meg angol zeller levéllel, és vékony szelet kígyóuborkába tekert olívabogyóval, amit kis fakardokra tűzünk, és finomra vágott lilahagymával megszórunk.
TIPP:
A Gazpacho-t apróra vágott toasttal, uborkával, kaliforniai paprikával körítve is tálalhatjuk, amiből mindenki kedvére való mennyiséget tehet a levesbe.
Foodafok

1 megjegyzés:

São Ribeiro írta...

Gosto tanto, esse ficou com uma cor linda.
Bjs