2015. július 26., vasárnap

Zsályás pulykaérmék, francia lecsóval


"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."
(Gundel Károly)

Hozzávalók 4 személyre:
0,40 pulykamell, 0,10 lilahagyma, 0,15 cukkini, 0,15 paradicsom, 0,15 padlizsán, 3 gerezd fokhagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db sárga kaliforniai paprika, kakukkfű, oregano, friss levendula, zsája, olívaolaj

Olajt hevítünk, amin néhány percig pároljuk a szeletelt hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a szeletekre vágott paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük. Később rakjuk bele a feldarabolt padlizsánt és a cukkinit, végül a paradicsomot, és a fűszereket. kb. 30 percig főzzük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklpfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajt forrósítunk. A szeletelt hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, majd rámorzsoljuk a friss zsáját. A megsült húsokat az elkészült francia lecsó tetejére tesszük, ráöntjük a zsájás szaftot, és az egészet együtt tálaljuk.

Foodafok


Nincsenek megjegyzések: